Tuesday, September 21, 2010

bestie :))


Haluuuuuuuuuuuuuuu :)) Lame tak tak updatedkan? eh yeke? HAHA padahal bru bpe hr kan. haha. So today class aku late skit. Around 2.30 camtu. Bt td aku gerak dr rumah around 11. Eh..eh..eh..! Before 11 la! Dlm 10.30 camtu, HAHA. Then tunggu minah sorang ni kt lrt Wangsa Maju. Lame gile ok aku tunggu! haiya! Nak tahu pkul brape minah tu smpai?? Pkul 11 lbih cmtu bru sampai. Ntah brape belas train da lalu lalang dpn aku ni. haha ngek btl ! Hehe. Bile die smpai je mcm biasela die bg muke comel die kt aku. haha. Haih Nna oh Nna.. :) Die da smpai ktorang pn naikla lrt to KLCC. Saje nk singgah sbb aku nk gi Chamelon jap. Then smpai kt sane tak jumpe plak ape yg aku carik. Haih sabo jela. Da tibe wktu lunch aku and Nna serbula foodcourt die yg kt ats tu. For surela ramai manusia sbb wktu luch kan. hehe. So we decide nak mkn nasi goreng sweet & sour fish sbg menu tgh hari td. hehe. Sedap weh!!

Nasi Goreng Masa Depan !
tada....haha

Hehehe yummy! Memang kenyangla an ble da bedal bnde ni. hehe. Hati pn senang :) Tapikan aku nk bagi name "Nasi Goreng Masa Depan" la sbb time makan nasi ni ktorang borak pasal mase dean. Hahaha. Tak blh blah ok , HAHA. Time ni ktorang borak ape plan ktorang after ni. Macam aku insyaallah ade rezeki aku nk sambung wt degree. Insyaallah :) Pastu aku tibe2 teringat si Musuk aku bgtaw aku hari tu nak bertunang ble umur aku da 23 tahun nanti. Memang terkejut aku dengar. HAHA. Sebab that time aku blaja lg ok! Si dia ckp bertunang smbil blajala. Hahaha. Gila! hahaha. Tapi if btl camne? Ha....habisla. hahaha. Padan muke aku! hehe. Tak pe. Ade jodoh insyaallah :) hehe.


Eh taknakla cite abt that. Malu ok ^_^ Lepas makan kitorang ronda2la. As usual kt KLCC kedai die mmg boring. Tak mcm Pavilion, BEST! Apetah lg OU, SUPER BEST! hehehe. Kankankan?? Sape yg gile shoping
and berjalan mesti taw punye :) Ble da bosan round dlm KLCC ktorang saje gi taman die plak. Almaklumla masing2 tht time bwk baby masing2. hehe. Haaa BABYYYY??? Kau da gile?? Bukan anakla! hahaha. CAMERA ok ! hehehe. So ape lg sajela plih port best skit and sje shoot , hehe. Itu mmg hoby! hehe. If tak suke camera takkanla ktorang amik course Multimedia kan. Memang kne gile camerala. hehe. Aku snap pic Nna and die snap pic aku. Ha baguslakan? hahaha. Well ni hasil2 keje kami. Padahal xdela cantik mane pun. hehe. Saje je hobby :)














Monday, September 13, 2010

episod 2 : RAYA !!!


Hello semua....hehe sory ye smalam xdpt nk cite smpai habis sbb mate ni da kuyu mcm cinapek pulak. hehe. So kte berjumpa lagi pd hari ni dlm episod 2 pula ye kawan-kawan. Haha mcm dlm rancangan kanak2 pulak dah. haih mcm2! haha. Ok berbalik pada topik kte pd hari ini. Kang kalau da melalut mcm2la yg klua kang. Ha btl tak? hehe. Haih kepala ni duk bergoyang2 melayan lagu raya Yuna. Lagu yg sgt comel ! Sweet ok. haha suke gle dga. Happy je dga. Serious! So sape yg belum dga lagi silela dengar ok. Tjuk die "Raya Oh Yeah". Enjoy ok dga lagu ni. hehe tryla ! :)


Ha ok. Sambung blk cite , pada hari raya
kedua mcm biasela aku bangun pagi. And mcm biase jugak mama yg jerit panggil suh bgn. haha Aku tlupe plak aku tdo kt kmpg. Almaklumla pg2 tu sedap je tdo dgn sejuknye and slimut tebalnye. Aku plak main tarik2 slimut dgn cazen aku , Aween. Aku tarik die tarik aku tarik dia tarik. Haha hamboi kaw kemain! haha. Bangun2 je aku da tbau nasi goreng and cekodok ikan bilis. Ha dgn xbasuh muke & xgosok giginye aku terus naik ats pangkin kt lua umah makcik aku and terus senduk nasi. Haha xsenonoh punye ank dare ! Dgn baju tdo slamber je mkn. haha terukkan? hehe tapi aku da biase. Macam tu la aku kalau balik kmpg. Mmg layan gile mkn kt ats pangkin kt lua dgn environment kampung yg tenang. Haih bertambah nasi. haha. Tak cukup dgn nasi aku bantai cekodok cecah dgn sambal sardin plak. Pergh ! ditambah pulak dgn air teh o panas. Double Pergh !!!!!!!! hahaha layang ! Sambil mkn mcm biasela berborak2. Blh plak mlm tu sdare aku dga ade pmpuan menangis tgh2 mlm kt lua. Ha aku phm sgtla tu mksudnye. Meremang bulu tengkuk aku. hahaha. Now pn meremang bhai ! haha. Nasibla mlm tu aku dgn cazen aku tdo mati. 1 hape pn xdga. NASIB! haha kalau tak mmg xtdola aku. Haih mcm2. Tp biasela kt kmpg. Byk kali da aku dga. Kbtln plak istri cazen aku tu mengandung. Pastu gi jln beraya balik tgh2 mlm. So bnde2 mcm tu lagila suke ikt balik. So sok2 if korang da mengandung elok2la k. Balik jgn jauh2 mlm. Tak elok. ok? :) Sesudah je perut aku kenyang ktorang pn relax2. Planla nak beraya kt mane sume. Da plan ktorang pn mandi and bersiap-siap. Baru raya kedua aku and cazen aku da mls nk pkai bju kurung. haha Ala pkai jeans lagi senang nak ddk ke nk ape ke. Btol tak? hehe. After je beraya kt umah sdare aku tu ktorang plan gi Mahkota Parade plak. Pergh mmg ramai org. Tp cina yg ramai. Mcm orang yg raya. Hahaha. Parking pn full je. haih. Tp dlm cari-cari tu dpt jugak parking. Ha kemain sukela aku dpt parking, kalau tak mmg balikla jwbnye. hahaha. Da puas pusing kt MP ktorang gi plak Dataran Pahlawan. Ala kt sberang jln je. Dekat benor! Hehe. Situ pn penuh jugak dgn kaum kerabat cina. Sampai terlanggar2 aku. hahaha. Lagi pun ktorang bwk budak kecik so melayanla kerenah die. Kalau blh sume bnde yg ade kaitan dgn spiderman sume die nak beli. Hahaha. Nasib kau comel Irfan. Nasib maklong ella syg ifan even ifan ni suke gaduh dgn maklong. Haha. MAKLONG??? hahaha. Glamour tak name aku? Maklong ella ok! Aduh. Sbenanye da bderet ank2 sdare and ank2 buah ni. Even dorang panggil maklong tp i mude remaja lg ok! hahaha. Ha ni antara aksi2 yg sempat aku snap :)





Hahahahaha yg ni comel gile !!!! Kemain irfan. HAHA



Hehe. Melayan kerenah budak sorang ni mcm melayan 10 org budak ! haha. Kecoh dibuatnye. hahaha. Tp comel je gelagat budak2. Tulus dan jujur. Suke tgk :) hehe. Hope korang enjoy bace blog aku ni. Nanti aku crite lg ok :) BYE !

Sunday, September 12, 2010

episod 1 : RAYA !!!!



Assalamualaikum semua..:)))) hehe. Muke bahagia ni sbb baru sampai rumah & dapat on9 stelah bbrape hari xpegang lappy. hehe. Kalian sht?? Mcm mane raya? Sure bestkan? Dpt byk duit raya tak?? Ha sbt psl duit raya pergh... raya thn ni mmg masyuk ! Rezeki agaknye. Or aku yg nmpk mcm bdk kecik? hahaha TAKDE MAKNE! hehe. Mmg aku syg giler family blah mama aku ni. Nak tahu sbb ape? Sbb lagi besar ha lagi besar duit raya. Bestkan ! hehehe. Cazen aku plak ade yg da keje so btambahla duit raya. Oleh kerana itu aku & cazen yg lain decide tak nak keje sbbnye ble da keje sure NO MORE DUIT RAYA! hahaha. Sgtla tidak best! hehe. Ala now slagi muke ni layak dpt duit raya aku amik. Sok2 da keje jgn hrpla. YANG ADO! hahaha.Ok now aku tgh bermalas-malasan ats katil yg empuk ni. Haih sumpah rindu dgn bantal busuk aku nih. Kalau
aku xciom bau bantal ni sehari mmg xleh tdo. haha. Ni aku peluk bau smpai ada sikit pining kapala. haha. Haiya manyak lindu owh!! Terukkan? hehe tp ape blh buat aku mmg xleh bpisah dgn bntal ni dr kecik lg. Da xserupa bantal da. haha! Eh apehalla raya2 ni cite psl bantal busuk aku? Sebok jeh korang ! hahaha gurau :) Esok xtawla sape yg dtg serbu umah aku. Sbb esokla mama & papa aku baru nk gi bli brg. Kot2 nnt tbe2 ade je yg bg salam. hehe. Esok aku lepak umah jela kot. Entah xtaw! hehehe. Sooo aku nk share dgn korang mcm mne 1st day raya smpaila hari raya ke3 kt kmpg aku tu. Sooo layan.....
RAYA PERTAMA :Ha ni hari yang paling menyeronokkan. Almaklumla 1st day raya. So excited die smpai xleh nk tdo
mlm tu. HAHAHA. Dasyat btl ! Yela bknnye slalu raya kan so mcm sakai skitla. haha. Pagi2 tu mcm biase mama kejut suh bgn siap. Dengan lajunye bgn,mandi then bersiap. Kemain suke ble da pkai baju yg aku design sendiri tp tailor aku yg jahitla kan. Kalau aku yg jahit lepas raya haji pn xsiap lagi. haha! Tudung konon nak design barula utk raya an. Ha shawl tu mmg memudahkan aku. Xperlu accesories yg lain sbb kt shawl tu da ade yg berjuntai-juntai mcm earing tu kan. So utk tak nampak inner syria tu plain sgt aku letakla pin sbg hiasan kt ats tu. Adela gaye2 arab skit. hehe. Sampai ble aku smpai kampung ade yg ckp ,"nih minah arab mane ni?" hahaha. Aku pun blsla, " yahabibi yamaulana ! " haha sume bantai gelak. Kemain! hehe. Berbalik pd cite td,lps je bersiap tu as usualla aku slm dgn mama & papa. Dengan muka sucinye aku berkata , " Papa...duit raya.." haha. Ha amik ! Straight forward! hahaha. Papa pn jwb , " Ceit..! terus mintak duit raya? " hehe. Biasela tukan. Korang pn msti mintakkan? hehe. Org pertama bg duit raya aku papala. hehe. Kemain suke aku! Klhkan bdk kecik. hehe. After je slm2 sume tu ktorang pn gerakla ke rumah tokwan aku. Rumah tokwan aku dkt je. Before that ktorang singgah kubur arwah atuk & arwah pak anjang aku. Ramai org gi kubur pg raya tu. Sayu je rase ht. :( Eh raya jgnla sedih2. Hapy! :) Pastu ktorang pn smpaila di rumah tokwan. Kali ni raya yg 1st ktorang org terakhir smpai. haha ! Sampai2 je tgk da penuh da rumah tokwan aku tu. Riuh rendah dr luar mcm org bergaduh. hahaha! Best gile!! Masuk je rumah tokwan muke 1st yg aku akn carik adalah muke sibling terCINTA ! haha. Sape lg kalau bukan Pika & Tika. Aku terus peluk dorang. Blh aku & dorang nak menangis time tu. haha. Yela lame giler xjumpe. Sumpah rindu! Sedih ok bile da jmpe. Meleleh beb... hahaha. Ala kejap je leleh tu. Pastu xberenggangla. haha. Makan same-same. Amik duit raya sama-sama. Sumenye sama-samala ! hehe. For sure bergambar bersama an. Kalau tak bukan rayala name nye. hehe :))


Hahaha. Ni antara gamba2 yg ktorang snap kt umah tokwan. Act ade byk lg tp mls nk upload byk2. hehe. Selebihnye ade kt fb. Lepas je brgambar ktorang punye turn plak serbu mejaa mkn. hehe. Macam biase mknn tradisi family aku di pagi raya laksa,
lemang,rendang ayam,rendang daging campur paru & hati,nasi impit,kuah kacang. Perghhhhhhhhh sedap! Laksala menu paling favourite family aku sbb gune ikan parang. Bayangkan bape ekor ikan parang tu aku & mama aku je yg buang tulang ikan. Korang pn tahukan ikan parang mmg kaye dgn tulang. Ha mau xsakit tengkuk,bahu segala bagai. Hahaha. Aku plak duk mengira bilela ikan yg terakhir. hahaha. Penat weh! hehe. Lps puas braye di rumah tokwan ktorang sume gi rumah pakngah aku plak. Kat sane pulak ade mee/bihun rebus, mee/bihun sup, rendang, nasi impit, kek coklat, biskut mary, kek gulung strawberry & blueberry , biskut apetah namenye. Hehe. Mmg mengenyangkan! Sedap gile. Aduyai..rindu plak. hehe. Ha bile da kenyang hape lagi? Bergambarla! hehe. Biasela org gile camera mmg cmni. Tapi itula tujuan bli camerakan?? Kalau xgune buat perhiasan je buatpe. Tol tak? hehe




Ha ok fine aku da xlrt nak berthn. Nantuk! Raya episod 2 akan bersambung esok.. Nite :)