Wednesday, September 8, 2010

drama TERBAIK !!

Selamat malam teman-teman dan juge pengikut2 blogku. hehe. Korang buatpe tu?? Aku baru je selesai menonton cite drama bersiri " Syurgamu Ramadhan" . Hurmm..sejujurnya..seikhlas..setulus..se..se..se..se..seriously BEST GILER!! sumpah best owh drama tu. Stiap kali aku tgk drama tu mesti meleleh je ayak mata ni. Haihh sensitip btl hati nih. haha. Tapi mmg btl drama tu best. Sape yg tgk sure agree dgn aku. Kankankan?? Cite tu mengisahkan sebuah keluarga. Unsur2 percintaan pun ade jugak tapi takla sehebat drama cinta Nur Kasih tu. Tu mmg fully drama cinta. Yang ni fully abt kekeluargaan. Tapi cite die mmg menyentuh perasaan. Dan yg paling best die berunsurkan islamiah mcm cite Nur Kasih tu. Aku btl2 fall in love dgn cite ni specialy dgn lagu die. Tajuk lagu cite ni is Akanku Jumpa from Azfar. Sumpah terbaik !!!! Cube korang hayati lirik die. And music die pn sedap. Kire menyentuh perasaanla weh.. haha



Akanku Jumpa - Azfar

Ku mengatur langkahku

berjalan tanpa bayang-bayangMu

langit dan bumi setia, menemaniku

matahari menyinar tak pernah berpihak padaku

Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.


Hari berganti hari aku masih teguh menanti

Hadir diri Mu dalam hidupku ini

Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari

Namun yakinku Kau kan kutemui


ku takkan pernah cuba berhenti

langkahku mencari Cinta

Yang ku tahu hanya tuk diriku

kan ku terus cari sampai hujung dunia


kerna ku tahu akanku jumpa diriMu

dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu


kulihat semua gembira

bila mengenali erti Cinta

senyuman ku beri hanya duka

bila ingin Teman tuk berbicara


Cinta jangan sembunyi

mataku kabur mencari

hadirlah dalam hidupku ini

Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba

untuk mengejar diriMu


Ha so camne?? bestkan lirik die. I like :)) Hope cite ni akan ditayangkan lagi nnt. Tak sabar nak tgk lagi ^_^

No comments:

Post a Comment