Monday, September 13, 2010

episod 2 : RAYA !!!


Hello semua....hehe sory ye smalam xdpt nk cite smpai habis sbb mate ni da kuyu mcm cinapek pulak. hehe. So kte berjumpa lagi pd hari ni dlm episod 2 pula ye kawan-kawan. Haha mcm dlm rancangan kanak2 pulak dah. haih mcm2! haha. Ok berbalik pada topik kte pd hari ini. Kang kalau da melalut mcm2la yg klua kang. Ha btl tak? hehe. Haih kepala ni duk bergoyang2 melayan lagu raya Yuna. Lagu yg sgt comel ! Sweet ok. haha suke gle dga. Happy je dga. Serious! So sape yg belum dga lagi silela dengar ok. Tjuk die "Raya Oh Yeah". Enjoy ok dga lagu ni. hehe tryla ! :)


Ha ok. Sambung blk cite , pada hari raya
kedua mcm biasela aku bangun pagi. And mcm biase jugak mama yg jerit panggil suh bgn. haha Aku tlupe plak aku tdo kt kmpg. Almaklumla pg2 tu sedap je tdo dgn sejuknye and slimut tebalnye. Aku plak main tarik2 slimut dgn cazen aku , Aween. Aku tarik die tarik aku tarik dia tarik. Haha hamboi kaw kemain! haha. Bangun2 je aku da tbau nasi goreng and cekodok ikan bilis. Ha dgn xbasuh muke & xgosok giginye aku terus naik ats pangkin kt lua umah makcik aku and terus senduk nasi. Haha xsenonoh punye ank dare ! Dgn baju tdo slamber je mkn. haha terukkan? hehe tapi aku da biase. Macam tu la aku kalau balik kmpg. Mmg layan gile mkn kt ats pangkin kt lua dgn environment kampung yg tenang. Haih bertambah nasi. haha. Tak cukup dgn nasi aku bantai cekodok cecah dgn sambal sardin plak. Pergh ! ditambah pulak dgn air teh o panas. Double Pergh !!!!!!!! hahaha layang ! Sambil mkn mcm biasela berborak2. Blh plak mlm tu sdare aku dga ade pmpuan menangis tgh2 mlm kt lua. Ha aku phm sgtla tu mksudnye. Meremang bulu tengkuk aku. hahaha. Now pn meremang bhai ! haha. Nasibla mlm tu aku dgn cazen aku tdo mati. 1 hape pn xdga. NASIB! haha kalau tak mmg xtdola aku. Haih mcm2. Tp biasela kt kmpg. Byk kali da aku dga. Kbtln plak istri cazen aku tu mengandung. Pastu gi jln beraya balik tgh2 mlm. So bnde2 mcm tu lagila suke ikt balik. So sok2 if korang da mengandung elok2la k. Balik jgn jauh2 mlm. Tak elok. ok? :) Sesudah je perut aku kenyang ktorang pn relax2. Planla nak beraya kt mane sume. Da plan ktorang pn mandi and bersiap-siap. Baru raya kedua aku and cazen aku da mls nk pkai bju kurung. haha Ala pkai jeans lagi senang nak ddk ke nk ape ke. Btol tak? hehe. After je beraya kt umah sdare aku tu ktorang plan gi Mahkota Parade plak. Pergh mmg ramai org. Tp cina yg ramai. Mcm orang yg raya. Hahaha. Parking pn full je. haih. Tp dlm cari-cari tu dpt jugak parking. Ha kemain sukela aku dpt parking, kalau tak mmg balikla jwbnye. hahaha. Da puas pusing kt MP ktorang gi plak Dataran Pahlawan. Ala kt sberang jln je. Dekat benor! Hehe. Situ pn penuh jugak dgn kaum kerabat cina. Sampai terlanggar2 aku. hahaha. Lagi pun ktorang bwk budak kecik so melayanla kerenah die. Kalau blh sume bnde yg ade kaitan dgn spiderman sume die nak beli. Hahaha. Nasib kau comel Irfan. Nasib maklong ella syg ifan even ifan ni suke gaduh dgn maklong. Haha. MAKLONG??? hahaha. Glamour tak name aku? Maklong ella ok! Aduh. Sbenanye da bderet ank2 sdare and ank2 buah ni. Even dorang panggil maklong tp i mude remaja lg ok! hahaha. Ha ni antara aksi2 yg sempat aku snap :)





Hahahahaha yg ni comel gile !!!! Kemain irfan. HAHA



Hehe. Melayan kerenah budak sorang ni mcm melayan 10 org budak ! haha. Kecoh dibuatnye. hahaha. Tp comel je gelagat budak2. Tulus dan jujur. Suke tgk :) hehe. Hope korang enjoy bace blog aku ni. Nanti aku crite lg ok :) BYE !

No comments:

Post a Comment