Thursday, October 28, 2010

;))

Oh rindu !! lame x updated kan?? hehe soryla bz skit dgn final assignment. Haha almaklumla lumrah sbg sorg student suke buat last minute pastu kelamkabut. haha! Padan muke aku. hehe. But alhamdulillah final assignment aku da setle and da present td. Fuhh! lega den ! Muke madam td pn ceria je so muke aku pn mcm ini la ;) tp..tp..tp..esok ade presentation lg. Present final assignment Digital Audio & Video plak. Ktorang wat music video lagu " Kantoi " . Ala yg gi shoot music video tu. Sok present yg tu la. hehe. Tapikan !!!!!!!!!!!! Esok pn ade writing test mandarin. waaaaaa ! mlsnye ! :( Nak relakssssssssssss :(( hmm xpe..xpe.. Esok balik dr campus aku and team event aku ade Pesta Makan-Makan. yay! ;)) So blh mkn byk2. hehe. Steamboat pulakkan ! pergh.. :)) Sah2 la aku mkn byk. Yela time tu je la dpt kumpul ramai2 sbelum final menjelangkan. hehe. Bab mkn2 ni mmg sume laju. Btl x?? hahaha. Mmglakan sbb mkn itu best ! :)

Sunday, October 17, 2010

shooting ! & new baby :)

16/10/2010 :

Hei hei hei...hehehe. Sory ingat nk updated smalam tp mls plak nk menaip sbb penat sgt. hehe. Yela smalamkan aku gi shooting. Wahhhhhhhhhhh shooting ke? hahaha. Mmgla ! hehe. Ala aku director je. Takde pn msuk muke aku dlm tu. haha. Smalam aku shooting music video for final project assignment this sem. Dasyatkan? hahaha. Ktorang shoot kt ttwgse smalam. Senang. Takla jauh sgt. Sbenanye mls nk gi jauh sbb bdn still pnat. haha. So far alhamdulillah shooting tu berjln dgn lancar and hbs around 2pm camtu. Btw thnks to mereka2 yg terlibat menjayakan music video " Kantoi " arahan aku. Wahhhh hahaha! Ala ktorang wt same2 so hasil kerja bersama :) Dorang mmg sporting habis. Thnks guys ! :) After hbs shoot terus gerak kfc kt wgse maju. Saje blanje dorg sbb da bsusah pyh amik mood utk wtk masing2. hahaha sian korang :) tp korang mmg bestla :D



17/10/2010 :

Hehe hati aku suke. Best je ble kehendak hati dpt ditunaikan. hehe. Nak tahu ape die?? ha... hahaha. Ptg td aku gi wangsa walk dgn mama. Hajat di hati nk tgk latest hp. Then ble da tgk s
ndri mmg sgt comel ! So decide nk bli. So da belila ! hehe. Act nk beli BB. Da siap try. So aku buat perbandingan antara BB and hp comel ni. Ble dipikirkan if aku beli BB nk BBM dgn sape ye? hahahaha. Lainla if BEBEH aku pn pkai BB. So aku decide plih hp yg comel ni. hehe. BB akakku beli later :)


Ha cube korang carik hp ape yg comel ni :)) hehe. Btw comelkancomelkan cover die ? ;)

Friday, October 15, 2010

MC "terjun"

MC "terjun" ? hahaha. Ha mmg ! Hari kamis hari tu aku dtg campus dgn semangat nak masuk class sbb da sbok dgn event smpai xmsuk class. haha bunyi mcm sebok benau ! haha. So pg tu aku dtg dgn muke leganye sbb xprlu buat itu ini da. I mean khulu khilir mcm time event tu. hehe. Then tbe2 aku dipanggil ke tingkat 20 utk jumpe dgn lecturer aku. Dlm hati ala maybe sbb nk tlg angkat hadiah kot. Tp ble smpai je tbe2 kne jd MC utk event kt Bestari Hall. hahaha nak jatuh dah jntg aku ni ha. Ye la mane taknye ko dtg campus dgn semangat nk dtg class bt then kne jd MC mengejut. Dah mcm bidan terjun! Thts y title kt ats MC "terjun". HAHA! Tp tu 1 of the opportunity utk aku sbb tht ws my 1st time jd MC ok ! ha gile gabra ! So i grab the chance la kan. hehe. Ape slhnye try apetah lg aku minat bidang tu so sbg my 1st step aku pn tryla. That day aku dipasangkan dgn Lina. Membe aku yg sgtla comel mcm bdk kecik. hehe. So mcm biase for the 1st time suara gabra aku mmg xdpt nk coverla kan. hahaha klaka ! Nasibla tht time xrmai lg org. hehe. Nasib baik xlame. hahaha. Speaking bhai ! mau tak belit lidah kaw potpetpotpet kt dpn tu? hahaha. Takpe2 chill je, hehe. For today pn aku jd MC gak bt da dbritahu oleh senior MC aku , Min , yg aku jd MC dgn Nna hr ni kt lobby Unikl pulak. Ha amki kaw lagi ramai kt situ. Padan muka ! hahaha. Tp lek ahh tak lame gak. hahaha. Btw thanks to Miss Jan sbb bri kepercayaan kt aku and member aku utk jd MC even MC mengejut. haha bt we all enjoy. Best ! Insyallah if dpt peluang nnt aku cube lg. hehe. Hmm tu je la aku nk cite hr ni. Esok aku ade shooting. Bukan aku yg berlakunla. Tp aku sbg DIRECTOR ok ! hahaha. hebatkan? hehe tu sume sbb final project aku for this sem for subject Digital Audia & Video. Act we all can choose sme ade nk buat music video or short movies or iklan. Bt mygroup choose for the music video. I think it more fun and interesting maybe. haha. Tak pe lek je. hehe. Ape2 pun esok aku sure cite kt korang. Photoshoot bersama " Artis " pasti ade kan. haha. Nantikan ok ! bye :)


Btw ni pic hari khamis. Pic hari ni ade kt sir so tak mintak lg. hehe :)






Tuesday, October 12, 2010

Event...

Ok memandangkan color tema event U aku ni kaler hitam , merah & putih aku pn gunela font color merah :) hehe. Well sory ok da lame xupdated. Bukan ape biasela sbok itu ini. Ceh mcmla sbok sgt kan? hahaha. Bt mmg sbok pn. Semalam tak payah ckpla mmg balik2 je aku da penat. First time tdo awl plak tu. Ble BEBEH i call mlm2 nak gayut aku da dibuat mimpi da. Jwb call pn mamai je. Haih sian BEBEH aku.

To my BEBEH , sory ye syg smalam i ngantuk sgt. Mlm ni pun xtawla i tlelap lg ke tak. haha. Miss u la bebeh! :)


Semalam ok lg takla pressure sgt even kne
perform dance utk class mandarin. Well class aku dpt no 2 je. haha okla tu kan. Class mandarin aku xla rmai walhal dlm kelas nmpk mcm rmai. Tp act tak , HAHA! The other class yg mcm rmai BANGAT ! Bsides performance dorg not bad la. haha ckp mcm org jeles. *tetibe


Hari ni tugas aku memang mencabar kesabaran dan keimanan btl. Haih berapi je aku ble ingat balik. Da bri lynn baik pn xpsl2 kne serbu. Mmg c*&%^$ btl ! Ni yg aku mrh ni. ha. Time tu aku tgh sbok uruskan bdk2 yg nak perform. Hebohla pegi carik group ni pastu group lg 1 then group lain spaye dorg ni xbsepah. Bar
u je melepaskan lelah kepenatan kt tpi tu dtg sorg participant ni kt aku. Dgn muke die yg mcm l*&%$#t(sbb group die kne cat muke sbelah) tu dtg kt aku then trus direct sound aku sbb dorg perform lmbt. Hamboi! Berani btl nk sound aku time2 camtu. Act first mmg aku cool sbb aku pk tugas aku tu mmg perlukan ksbrn. Tp ble die stat ckp mcm tu mmg aku pns. Die blh mrh2 aku sbb amik mse dorg bykla , sbb janji melayu mmg mcm ni la and mcm2la. Ewah..ewah..ewah..sedap je mulut ko bcakap eh jantan? Ko ingt bnde tu sume aku yg incharge ke? Sedap je nk mrh org walhal die participant je kot. Kemain plak nk sound2. Lpas tu blh die ckp kat aku cmni. Kau ingat kitorang suke ke pkai cat2 kt muke ni cmni. Rimas taw tak ! Mmg aku bengangla kan. Group die yg nk pkai cat bodoh tu mcm tu nk mrh aku buat ape? Aku bkn ade kne mngene dgn cat bodoh tu pn. Ikutkan hati aku nk je ckp , Kau ingat aku suke sgt nak arrangekan group korang ni? Ikutkan hati aku bia je korang ni bsepah mcm ank ayam ! Tapi sbb aku pk tugas aku and aku da di amanahkan tugas tu so aku maniskan je muke even aku kne sound dpan group dorg. Da puas sound aku blh die tnye aku cam tak muke die. Die kate if tak cam bagusla then die blah. Mmg mampus ah aku tak cam kan? Mmg aku cam ah! ( Mrh btl nih! HAHA) Then mse nk pggl dorg perform tu mmg ade kelam kabut skit. Pastu aku bengangla aku pn suh crew2 yg lain pggl group td tu suh perform tht time. 1 of the gurls ckp yg dorg xckup org. Xckup org la plak kan? td mcm sakai sgt nak perform sgt. Sakai malaun ke? mcm org xpnah perform sbok sgt nk perform cpt. Group lain xkecoh pn. Sumpah aku xphm. Aku bengang aku gi kt dorg and ckp , Ha tadi korang nk perform sgtkan? Ha skang org da panggil ha pegila perform. haha. Time tu jugak minah tu buat muke l&^%$#t die kt aku. Smpai time dorg nk perform. Tunjuk muke busuk kt aku. Ingt aku nk lyn? pegi mampus. Aku buat tugas aku. Ko nak crik psl mmg aku aim muke ko. Smpai dorang perform aku aim muke minah and mamat ni. Terutama si mmt ni. Td bkn main tunjuk hero kt aku tp ble perform tunduk je mcm muke kau hensem sgt ! Aku ingt kau hebat sgtla. Penyanyi utame ke aku tabik gakla nak tnjuk hero dpan aku. Ni nyanyi kt blkg. Dahla pendek. Mmg aku aim muke kau kt U wahai mmt. Aku pn da report kt ketua event aku and die akn carik bdk tu and nk bdk tu bersemuka dgn die sndri. Ha mmg kau kenela kan ! Padan muka. :p

Tapi nsb baik event tu brjln dgn lncr. B
sds dpt pujian dr lecturers2 and ktorang mmg hapy. Btw thanks to all Cultural Carnival crews sbb try bg yg sehabis baik utk makesure event ni success. Korang mmg sporting gile and mmg best. Yg penting sume GILE CAMERA ! hahaha. And thnks to lecturers yg tlibat spcly Miss Jan :) Next sem akn ade lg , insyaallah :)






btw act ade lg yg 2nd day punye bt aku upload later eh? penat dah nite :)