Saturday, October 1, 2011

Kesayangan hamba!

Okay ni 2nd entry for today! haha nampak x? nampak x kebosanan yg tahap melampau??? kalau nampak gooddddddddd :D like seriously i tsgtlah bosan nih! aduiiiiiii. hehe tu yg update smpai 2 kali tu. eh baru 2 kan. so leklaaaaaaaaaaaaa. org update smpai 5kali pun masih cool ni kan pulak yg 2 kali je. pe cerrr? hehe. mehmehmeh! kite ckp pasal brg kesayangan. Act byk brg kesayangan kite kan. Nak explain satu2 esok belum tentu dpt post blog ni haha. Okay kte story satu2 k? hehe


Barangan kesayangan yg pertama is.........Heels :)

Ok act bukan yg 1st bt entah yg keberapa sbb brg yg paling tersgtlah syg sure BB kan haha sbb kalau bb rosak demmmmmmmmmmmmmmm hidup xsenang tahu! hehe well sy dah berpengalaman nasib dpt bb baru ;p
Eh i nk ckp psl heels kesayanganlah bukan bb ok -.- I ade 2 heels kesayangan. I tahu uolls mesti ade byk kan. I ade gak heels lain but yg ni paling teramat syg bangat!!!! hehe. 1 heel yg mama beli utk i for raya tahun ni. I really love the design. Combination color black and chocolate. Mesti ade black sbb beg raya pn wane black memandangkan da byk beg chocolate so tuka hitamla pulak kennnnnnnnn. hehe. Well tinggi tu penting sbb dpt menyerlahkan "ketinggian" i yg ter"sgt"lah tinggi! hahaha Sesapa yg xbrape tinggi for sure sukekan heels kan sbb nnt nmpk tinggi lampai gituwwww. Betul x??? hehehe i loikeeeeee. This one brand " CarloRino ". hee thanks mama! Ily :*











Next heels pulak pemberian his mother. Special for me hehe. Same color dgn baju kurung pahang pemberian his mom jugak. Well i pun xsgke his mom akan bg but then i was like so happy and excited gile tggu raya haritu nak pakai. haha. I really love the color. Hot red bebeh! plus its " Zang Toi "! omg i really love that brand. It look sexy and so omg with the snake skin kat tapak die. awwww i just love it! Thanks a lot unty! aviuu :*











Haaaa okay done with fav heels! Nanti kte continue other fav stuff okayh! Tata everyone! ^.^V

UniKL's Photo Shoot Project

Assalamualaikum..malam ni bosankan? hehe well seriously bosan mlm ni. Now tgh mencari idea di depan pc sambil menghirup nescafe mocha panas and sambil tu mate tertinjau2 bb di sebelah HAHA. Boleh? hehe. Petang tadi lecturer i baru emailkan gambar yg photoshoot semalam. What i can say abt that pic? Ade yg wow i like! and selebihnya nak gelak kuat2 sebab muke i nmpk mcm bukan i. hahahaha klaka je. At first mmglah neveskan. Tipulah tak khennnnnnnnnnnnn hehe. So memandangkan malam ni kebosanan tahap melampau bttr i update blog kan hehe. Ok nnt i tunjuk uolls gamba ktorang shoot hari tu. Ade byk but yg mane sesuai jela k yg i bg hehehe.

Before that meh i cite sikit photoshoot tu utk ape act. Photoshoot tu under UniKL punye project yg diberi name UniKL's Photo Shoot Project. We all dipilih oleh our lecturer utk join photoshoot ni. So ade 6 students yg dipilih. Alhamdulillah i'm one the them hehe. So photoshoot tu utk promoting unikl. Its for unikl future marketing or promotional materials. So if u guys nampak myface ke ape ke nnt kat mane2 or kat brochure ke ape tlglah jgn gelak ok. hahaha sebab i pn nak gelak tgk muke sendiri. hehe. Photoshoot tu dibuat kat Studio Unikl at level 16 and the photographer is our the photographer lecturer Mr. Amad. Yang pilih ktorang our best english lecturer Miss Jan. And yg handle ktorang is Mr. Halmie. Thanks a lot! :D

Hehe act ktorang sume xpuas taw. Kalau diberi peluang lagi for sure ktorang akn join lagi hehe ^.^


daphne , thev , nna , lee , me , bella






this one is candid hahaha mmg klaka! entah ape yg ktorang ckp time ni



hye! i'm cikgu ella! hahaha ok muke ni skema sgt -.-


Act ade byk lagi pic but i'm not which one yg dorang pilih utk project ni. Nanti if da klua i will show to uolls okay! hehe well act it was really fun sbb ade student yg ktorang xkenal but mse photoshoot tu terus kenal. Namepun konsep 1 Malaysia kan hehe. So i and all of them really enjoy doing it. Thanks UniKL ! :D

Tuesday, September 20, 2011

Adakah??


adakah sy memakai topi? ya itu topi. adakah cover bb sy berwarna pink terang? ya sudah tentu pink terang sbb ia amat jelas nyata dan terang ye kwn2. hehe. eh bukan nak ckp psl pic ni ok. but kte nk ckp psl adakah setiap perlakuan kita terhadap seseorang tu melambangkan cinta atau bukan? ha jom bace benda ni :)


"adakah tapak tgnmu berkeringat,hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat didadamu? itu bukan cinta,itu suka.
adakah kamu tidak dpt melepaskan pandangan mata darinya? itu bukan cinta,itu nafsu.
adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada disana? itu bukan cinta,itu kesepian.
adakah kamu mencintainya kerana itulah yg diinginkan semua org? itu bukan cinta,itu kesetiaan.
adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? itu bukan cinta,itu belas kasihan.
adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuatkan hatimu melompat? itu bukan cinta,itu tergila-gila.
adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? itu bukan cinta,itu persahabatan.
adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yg kamu fikirkan? itu bukan cinta,itu dusta.
adakah kamu rela memberikan semua perkara yg kamu senangi utk kepentingan dirinya? itu bukan cinta,itu kemurahan hati.
tetapi....
adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yg membutakan dan tak terfahami menarikmu mendekati dan tetap bersamanya? itulah cinta.
apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan tetap bersamanya? itulah cinta.
adakah kamu tertarik dengan org lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan? jika demikian,itulah cinta.
adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? itulah cinta.
adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih? itulah cinta.
adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? itulah cinta.
adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? yang demikian,itulah cinta."


p/s : sayangilah mereka yg sepatutnya anda sayangi. hargailah kehadiran mereka dlm hidup anda selagi mereka masih ada. kelebihan mereka membuat anda gembira tapi keburukan mereka itulah yg melengkap anda. :)

Saturday, September 17, 2011

Hari raya hari mulia (Part 1)

Celamat..hali laye..ku ucapkan kepada cemua..cetahun hanye cekali..kite melayakan hali mulia ini..wahh nyanyi taww! haha kelas kau ella! hehe. selamat hari raya awak2 semua. sorry late wish but still xtlambat kannn hehe. sooo how was ur raya going well? mine?? mine was okay. okayokaylahhhh. not sooo happening like before. bt so far kinda fun lah jugak at the first day sbb dpt meet my sista! happy yay!


Well. like usual dipagi raya after bersalaman with papa n mama then off to grandma house at taman melawati. but before that we singgah at kubur to ziarah kubur my late grandfather n uncle. after that heading to grandma house n sampai je sane as usual meet all my big family. sumpah kecoh riuh heboh sumelah! haha mmg meriah gile dah mcm pasar borong. haha sumpah best! disebabkan rmai gile so i and my sista decided mkn kat lua means makan kat meja lua ok! haha kang ade yg pj we all gerak tmpt lain pulak. hehe. kat lua umah grandma i ade meja utk santai2 so we all mkn kt situla. apelagi bile kami bergabung meletop owh!! haha ala2 stacy gituwww hehe. time tu sgale cite klua. mmg best! bukan slalu dpt mcm tu since masing2 dah dewasa ni. ecehhhh. menu kat umah grandma i adlah laksa(as usual dibuat stiap tahun),rendang daging,rendang ayam,nasi impit,lemang,kuah kcg,coklat cake! yummeh sedap! sume i balun kecuali ayam sebab i cant eat chicken. uwaaaaaa :(
after settle beraya kat rumah grandma i ktorang sume rmai2 gerak umah pakngah i pulak. kat sane menu pun mengancam habis! ade mee rebus udang(terbaik wok!!),nasi dagang,pelbagai jenis kueh yg dibuat sendiri and not forget cheese cake. pergh! sodap hingga xtahu nak jilat ape dah. haha. ok tipulah i xtry sume kan rugi tahu! :p dah kenyang ape lagi btambah riuhlah umah pakngah i tu. i dgn my sista lepak kat lua photoshoot sakan. kemain kau dgn baju raye eh? kelas gituwww !















Done snap pic sane sini potpet sane sini then off to melaka. balik kg pulak. balik kg..ooooo..balik kg.. hehe ok habis part 1. nnt cont part 2 ok :) tata!

Friday, August 19, 2011

F.U.C.K aka Friend U Can Keep lah!



Heyhoooo semua! Lame kan i xupdate blog? hehe sory kinda bz lately with class. Then since fasting ni balik je mmg membutelah cite die kan. Entah ape yg penat pun xtahu ler. Penat puase gamoknye. hehe. Btw mesti u guys ingat i ckp benda xbaik kan based on title kt ats. hahaha helloooooooo mmg tak lah kan! hehe. Jgn silap bace ok cetengok ade aka disitu hehe :)

Well saje nak share dgn uolls ape dah jadi dgn i n mybestie since fasting ni. Semangat raya lain mcm. Hahaha. Pejam celik pejam celik kite da nk dkt raya kan. Haaaaaaaa lagilah tak sabar die lain mcm! Fuhhhhh! Sabar..sabar..*sambil urut dade

Bile kat campus moment paling best bile lepak dgn kwn2. Am i rite??????? Gile tak best?! Sumpah best! haha tipulah kalau ade yg kate xbest. Well time study ni lah time kte rpt sgt dgn kwn2. I mean wt assignment last min same2 pastu sure ade ass yg kne wt project by group kan. haaaaaaa that timelah kte merapatkan lagi silaturahim. Ehem..ehem.. hehe

Tapi xsume kwn2 kite yg sekepala. Kankankan? just a few of them je yg mmg kamceng ahh. Ade gak yg mcm haremmm je blur semacam. haha. Tapi xpe sbb tu lah asam garam kehidupan as a student :)


Ha diz one is Nna. Same age dgn i tp lg tall dr i HAHA. Ok fine die cutting model i cutting kanak2 ribena :p Act ktorang ni same school mse form4. Then die masuk skolah teknik n i plak pindah skolah. So xdelah kenal sgt. Then since same2 msuk UniKL terus jadi rpt. Mmg otak same2 gilelah cite die. Pntg jumpe ape pun tak boleh haha. Ade je bnde nak ckp. Kalau xckp same2 tido. Haha i blaja kuat tdo dr nna sbb die permaisuri tido. hehe


Ni classmates i. Act ade ramai lagi tp yg ni je sempat tarik hehe. Time ni bru je habis class Fundamental of Network. Saje je tarik dorg ajak bgamba same2. hehe. Well semangat bgamba la katekan haha. Ni sume pun bukan betul ni. Gile2 gak ni. Xsah kalau xgelak sehari. Bile rmai2 bkumpul gelak pun da mcm hape je. Ape pun tak boleh hehe.


Haaa yg ni pulak dlm proses mencomelkan diri. So agak2 berjaya tak?? hahahaha! Act blaja pose utk raya. haha xlah ni saje2 je. Bila mood raya dah menguasai diri apepun tak bolehkannnnnnn hehe. Well even dah mcm terlambat sikit i tetap nk wish uolls Selamat Berpuasa! Puasa jgn tak puasa taw! :)


Thursday, June 23, 2011

Faveret make up brand!

Haihaihai....assalamualaikum! Tak jawab dose mati masuk neraka. hehe jokes! Sory lately ni jarang update. Well bile clas short sem da start mmg malasla nk on gune lappy kan. hehe Ala alasan je kan? Gune bb pn blh pe update blog. Saje je ngade! Hahaha mmgla boleh tp tak puas mato eden ni ha nk menaip ni ha! hehe kankankan? So hari ni settle je assignment Pengajian Islam i terus on lappy and update blog. hehe rajin tak rajin tak?? ;)

So based on our topic di atas entry kali ni kte talk about faveret makeup brand plak. Hehe i know xsume girl kt lua sane suke bermekap bt ade juge yg suke and gilakannya kan??? hehe sy tak gilakannya macam mane sy gilakan cincin2 besau sy tuh. Hehe dah knp pulak la sy sy nih. haha. Yes i bknla penggila makeup. Eh yeke penggila? teruk beno bunyinye. hehe. I suke makeup bt bknla makeup yg sgt heavy. Kalau klua i will makesure i pkai bb cream, compact powder , eyeliner, mascara and lipstick or lipgloss. Slalu yg i utamakan ble makeup ialah eyeliner kat mate. Mate dah besar so saje nk biar besar lg spaye org takut tpppp malangnya tak sape takut. haha. Ok jom check it out what makeup brand yg i suke :)

1) Firstly i akan pakai bb cream. So dlm byk2 bb cream yg i pnah try i rase BB Cream 8-in-1 Maybelline is the best! Sebab textures die yg soft and die sgtla tak tebal. Letak bape dot je da ckup buat skin u nmpk sekata. Besides nmpk sgt natural on skin. Ia dipanggil 8-in-1 sebab it brightens ur skin, evens, smoothes , refines , clears , conceals, moisturizes and for sure paling penting protect our skins. Bile i pakai rase selesa je sbb die tak melekit langsung. Harge pn tak mahal. RM19.90 je ok. Sesuaila utk student mcm i ni. hehe




2) Second after pakai bb cream ni surela pakai compact powder kan. Hehe. So i pakai compact powder yg mmg khas utk bb cream ni. It is Maybelline Clear Smooth BB Silk 2 Way Cake Powder. Bg i ni 2WayCake yg paling best! Sebab when u pakai kulit u nampak smooth taw. Pakai nipis pn da nampak. Compact powder ni mmg 1 set dgn bb cream tu. Besides it shine free ok! Harge pun tak mahal. Mampu juge bg seorang pelajar hehe. RM29.90 sahaja. Die ade 6 lagi warna ikut kulit wanita asia. Macam i amik color sand beige 05 sbb kulit i xdela putih melepak. hehe. Warne ni mmg sgt ngam dgn warne myskin.




3) I ni jenis yg jarang pakai eyeshadow taw. Jarang sgt melainkan if ade event. So slalunye i pkai eyeliner. Mmg tu wajib pakai kemane pn i pegi even pegi pasa mlm. Tak tinggal! hehe. Betul! I xleh tinggal pakai eyeliner. Dalam byk2 eyeliner yg i pnah try yg paling feveret eyeliner SimplySiti. Mmg terbaik eyeliner die. I pnah try eyeliner liquid,crayon la segal bagai but i rse Eyeliner Pencil SimplySiti mmg the best! Wane nye sgt hitam and paling penting PEKAT ok!! Lost lasting too. Even u nangis eyeliner masih ade. hehe. Harge pn brape belas je i da lupe. Xdela mahal. Masih mampu as a student hehe. Mascara pun same. I paling suke dan always suke Mascara SimplySiti. Harge a bit expensive around 20 above or 30 above tak ingat. Rasenye 30 above kot. Tapi 1 mascara tu ade 2 type taw. 1 for curl and other 1 for volume. So 1st step die kne pkai yg curl dlu then baru pkai yg volume. Nahhh bulu mate uolls jadi melentik lagi lebat yawww! Sory yg i ni xsnap pic cuz dulu ade i share dgn uolls abt that mascara. hehe

4) Ok bahagian muke dah, mate dah and now for lips plak. I ni jenis yg suke pkai lipstick color yg nampak natural and fresh! And yg penting ssuai dgn makeup matela. Dalam byk2 lipstick yg i pnah try tmasuk mymum punye haha i paling suke Maybelline Watershine Pure Lipstick. Again its Maybelline! hahaha dah blh jd duta dah! hehe. Die ade byk color yg u blh plih ikt yg mane u suke. Macam i suke color yg nampak natural so the latest 1 yg i beli color BM31. Nak kate wane nude tak sgt pink pn xsgt. Nampak sgt sweet and soft color. Color die mcm kat gambar header i kt blog ni. Ha wane die soft je xpekat. Slain warne tu i pn ade lg 3 warne which is B24 (color die pink yg sgtla soft) , C11 ( warne die oren but soft jugak) and R22 ( wane merah yg terang sikit sesuaila if nk pegi dinner ke ). Harge die RM23.90. Tak mahal sgt. Lipstick ni die xmatte taw. Die sgt moisture and nmpk lips uoll glossy and lembap je.




5) I ni jenis yg sgtla jarang pkai blusher. Serious jarang. Nk pakai ikut mood and slalunye takde mood. So paling jimat pakai bg i blusherla sbb jarang sgt pakai. haha. Kalau pakai i suke pakai blusher Elianto. Sbb wane die i suke. Tak pink and tak merah. Just nice for me.

So i da share da makeup brand yg i suke pakai. Hasilnya spt gambar di bwh. hehe U guys yg interested blhla try and sume ni blh didapati di watsons or jusco. Sbb kt guardian xde simplysiti. hehe. So selamat mencuba! :)

Friday, June 17, 2011

Se-tengahari bersama gadis2 comel..

Haihaihai...assalamualaikum! :) Hari ni hari yg best bg i! hehe ceteka ceteka! hehe. After submit assignment seperti yg dijanjikan i and nna naik monorail ke Jln Raja Chulan. hehe sebabnyeeeee kat situ myfren ckp ade bkk booth jualan. Ade baju2 vintage,accesories and mknn pun ade. Name kwn i ni Sheril. Comel taw orgnya! hehe die mmg kwn kt fb bt 1st time mase i pegi Garage Sale kt Titiwangsa tu. So start from there ktorang baik. Semalam tgk bertwitter i prasan kt timeline yg die post abt booth tu so i dgn excitednye tanye sheril dimana and bila and nak pegi! hahaha. So memandangkan nna pun nak pegi and another myfren pn nak pegi ape lg terus onla. Ktorang pn meetla td kt Jln Raja Chulan tu. Nak dijadikan cite si sheril ni sampai paling last! hahaha lame ok i,nna,amalina and alia tggu. Dah merapu-rapu and bergelak sakan dah tepi jln tu taw! hahaha. Papepun best dpt jmpe dorg! hehe bestbestbest!


Meet our pemandu pelancong, Sheril! :)



Meet mysayangs , Nna & Amalina



Nna & amalina tgh syiok pilih subang! haha



Me with my new ring. Its bule yaw!



Bile sheril sampai je ktorang pn teruslah jln2. Sampaila ktorang kehausan beli air sampai habislah air tu akibat haus sgt dek cahaya matahari yg terik. Awww bahasa jiwa bangsa okeyh! hahahaha ok enough gelak! :D Jalan punye jalan punye jalan then i org 1st yg jmpe ape yg i cari. Ceteka ceteka ape die??? hahaha RING la! Again! Ok jgn pelik sbb i akn terus kumpul even da penuh 1 almari :p




Selain ring i ade jumpe 1 baju ni. Comel with bunga matahari! haha ape sih i ckp! hehe. Baju ni just rm10 ONLY! haaaaaa murahkan? hehe so today i spend rm15 je taw. Lagipun i ade byk color shawl satin yg sme dgn wane baju ni. Tu yg happy sgt tuh! :D




Btw to nna, amalina, sheril and alia u guys really make my day :) Thanks! Nnt kite jumpe lagi yaw! ^^,

Tuesday, June 14, 2011

Stress kerana CINTA??



Wahhhh title kat atas "hot" tak?? hahaha eh lupe plak. Assalamualaikum :) hehe. Back to our topic for today which is "Stress kerana CINTA" , i saje nk share dgn uolls kot2 uolls blh manfaatkan beberapa tips ni yg i bace kat mag DARA. Memanglah lumrah mereka yg bercinta tu akan mengalami mslh ni but kte kne pandai handle situation ni. Kalau kte tak kuat and tak pandai nk handle benda ni ssh nnt. So meh i share dgn korang dgn lebih details lg ok! :)


Antara tips-tips yang korang boleh guna :


1) Jangan letakkan kebahagiaan anda di tangan pasangan anda semata-mata.

- Ok based on topik ni korang sendiri tahu kebahagiaan sesuatu hubungan tu tidak terletak kat
tgn sesiapa melainkan diri sendiri. Menurut Abraham Lincoln, kebahagiaan terletak pd cara
seseorang itu berfikir. If individu tu berfikiran positif dan gembira begitu jugaklah kehidupan
nya and if sebaliknya ia akan menambahkan kelemahan individu kerana sekiranya sesuatu
berlaku kpd psngn @ perhubungan , dia akan hilang seluruh kebahagiaan hidupnya.


2) Jangan mengharapkan pasangan anda untuk memenuhi segala impian dan kehendak anda.
- Oleh itu ada kemungkinan harapan, impian dan kehendak anda tidak dapat dipenuhinya
kerana dia juga punyai harapan , impian dan kehendak diri sendiri yg perlu dipenuhi.
Pasangan yg bahagia bersedia utk berkongsi apa yang ada dan tidak memaksa satu sama lain
utk menjadi alat mencapai impian.


3) Jangan terlalu serious dalam perhubungan.

- Memanglah kita mesti memandang serious sesuatu perhubungan tetapi jgn terlalu serious
dlm perlaksanaannya. Cinta adalah utk dinikmati bukan utk menyeksa seseorg individu.
Just relaks dan cuba menikmati setiap detik yg berlalu dengan lebih bermakna dengannya.


4) Jangan memendam perasaan sekiranya berlaku konflik @ pertengkaran.
- Ada pasangan yg mengelak drpd membincangkan isu2 yg menimbulkan konflik malah
ada yg tidak mengakui kewujudan konflik dlm perhubungan mereka. Kegagalan ini hanya
akan merumitkan keadaan kerana akan ada pihak yg tidak PUAS HATI. Dalam erti kata
lain ia hanya akan menjadi 'KUDIS YANG BERNANAH' sekiranya tidak diubati.


5) Elakkan cuba mengubah kekasih anda!

- Setiap individu adalah hasil drpd pembentukan personaliti yg memakan masa bertahun-
tahun. Adalah mustahil bg kita utk mengubah pasangan mengikut cita rasa sendiri.
Tingkatkan empati dan cuba memahami pasangan drpd perspektif dirinya pula. Apakah
perasaan anda sekiranya pasangan anda cuba utk menukar diri anda yg sebenar? Sebagai
alternatif , anda blh mencuba utk berdiplomasi dgn pasangan dan meminta dia lebih peka
tentang aspek2 yg anda senangi @ kurang senangi tentang dirinya.


Sume tips2 kat ats ni korang blh manfaatkan. Insyaallah segalanya akan ok. Kita kena tangani stress mcm ni supaya kemesraan antara kita dan psngn kita tu tak berkurang. Its better if kita cube elakkan stress tu drpd cuba mengatasi stress tu ble ia jadi. So fikir-fikirkanlah ye teman2 :)
Jangan stress2 tapi sayang2 mcm gini taw! :D


p/s : Tips ni utk diri i jugak HEHE ^^,

Saya gila ini....!

Heyheyheyheyluuuuuuuuuuuuuuu. Eh eh eh assalamualaikum :) hehe baik tak baik tak? ^^, hehe. Ape kabar kalian?? I kt sini sihat sejahtera lagi walafiat. haha boleh? ;) Sory lame xupdate belog ni. Bukan ape bz dgn class short sem. Alhamdulillah hari ni i xde class. Bukan takde tapi dah habis da pun class for subject IBO ni. haaaaaaaa tertanye2 ke IBO tu menatang hape?? hehe IBO tu stands for INTRODUCTION TO BUSINESS ORGANISATION. Tersesat plak business dlm course i ni ha. hehe. Well kinda enjoy that class sbb our lecturer Miss Bazilah was nice and sooooooooo comel tahu! :)) Class die pn da habis but still ade keje. I and myclassmate kne study case and sgale report bagai akan disubmit diz friday! Ok malam kang i buat teheeeeeeee ;))

Well act bukan nk cite abt ni punggg haha. I nak share je dgn korang ape yg buat i gila sbenaunye! haha bukan gila yg "itu" lah! Ini gila lain okehhh! hehe. 1stly i nk ckp abt ring. Ala ring yg besau2 tu! hehe seriously i mmg gile benda alah tu. Mane i pegi ring xkn tinggal. Pegi class pn i pkai sbb time gi class i jarang pkai rantai and gelang. So ringla yg akn i pkai hehe. Tiap kali pegi curve benda alah tu la yg i akn beli. Xcaye u blh tnye bf i. hahaha tp mmg i suke sgt ring besa2 ni. Sebab ape taw..sebab if u all tak suke pakai gelang or jenis yg xsuke pkai heavy accesories pkai ring je pun da ckup. Nampak sweet and nice :)



2nd about rantai labuh plak. Benda alah ni pun i suke gila! Bile kluar je for sure i pkai. Tak pernah tak pakai! Benda alah ni mmg wajib pkai bile nk klua. Sbb ape yg kita pkai akn lebih menarik if kte pkai rantai. Xkirela besa ke kecik it will look nice with ur outfit. To those yg xsuke besa2 pkai yg kecik2 pn ok dah. Nampak sweet je. Bg yang tak suke pkai ring or gelang pkai rantai pun da ckup as long pakai sebab if x nnt nmpk plain je. :)



3rd about bangle. Benda alah ni i gila jugak tp i jrg pakai sbb i ni jenis lasak skit so bile rase nak pakai i pakai. hehehe slalunye kalau ade majlisla i pakai. Ble klua pn jarang and ble gi class lagilah jrg sbb nk menulis mcm leceh. hehe so dlm erti kata lain bile rase nk pakai i pakai and if tak xla. hehe sory ngade sikit :p Dulu i mmg suke pkai bangle. Suke sgt! Jumpa yg cute je mesti beli. haha but now jrg sbb baru tahu diri ini lasak HAHAHA. Mcm sista i suke sgt pakai gelang but jrg pkai ring. haha i plak jarang pkai gelang and suke sgt pakai ring! hehe terbalik suda! :D Mmg camtukan..ade yg suke ade yg tak..ade yg suke tp jrg pakai haaaa aku lah tu! hahaha If korang jenis yg xsuke berantai and ber-ring pn if pkai gelang pn ok je taw. Look sweet. I know girls out there nowdays suke kan pakai rantaila,cincin besau2la,gelang mcm2 kalerla..kannn!



Ok yg keempat is yg WAJIB dipakai! Haaaaa ape lg shawl la! hehehe. Yang ni bkn i stakat gile. Tapi da blh bkk kdai tudung kt umah ni. Hahaha. Pic yg i nk tunjuk kt uolls ni baru skit. Ade lg selambak dlm almari! Haiya yg ni i xleh control beli same mcm ring jugak. Asyik nk beli. Semalam baru siap lagi 1 shawl satin i. Now fanatik dgn shawl satin plak hahaha. Mcm2! Sanggup beli kain satin and anta jahit tepi taw!! haha gila punya pasal hehe. Well as usual uolls pun tahu i mmg suke kaler striking. Payah nak tgk i pkai kaler soft. haha. Xpe itu based on taste masing2kan :)



Last but not list is BB COVER!!!!!!!!!!!!!! Hahaha ok over! hehe. Like seriously benda alah ni pun i cant stop buying it! Oh my dunno why! haha if i saw it at uptown i just buy it! hahaha benda alah ni mcm wajib dituka2 tahu! hehehe dahla i pantang jumpe cover bb yg comel2 with price yg blh masuk akal for sure i terus beli! Majoriti i beli kt uptown danau kota. Paling murah dgn harge RM5 sahaja ok! Cume yg bunny tu je i beli kt tmpt lain sbb xjmpe lg kt uptown. Even harge die RM18 i dont care! Sbb sgt comel with that ekor bulu2 hehe. So nampak tak? nampak tak i gilakannya??? HAHA


Haaaaaa cite about SAYA GILA INI.....! da habis. Nanti if ade cite abt SAYA MEROYAN INI....! i update blog ye. Hahaha xoxo

Thursday, May 12, 2011

Pencarian Puteri Nina bersama InTrend


Halu guyssssssss....:)) Memandangkan gambar i pun da terplih utk Pencarian Puteri Nina bersama InTrend so i nk minta tolong uolls vote for me. To those yg da like InTrend page and da vote for mypic i nak ucapkan terima kasih byk2. Jasa uolls amat i hargai and semoga Allah bls jasa uolls :) So last date utk contest ni ialah 22 MEI 2011 - 12am


Utk vote uolls pegi kat InTrend pnye fb then LIKE page tu. After that uolls cari gamba i yg ni and LIKE je :)

So jgn lupe VOTE ya! <3 :)

Wednesday, May 11, 2011

casing baru baby! :)


Haihaihaiiiiiiii. hehe. Harini xnk cite pnjg2. Cikit je. Buleh enggak? hehehe. Saje nk share dgn korang je. Yelah i mcm tersuka sgt pulak ble dpt beli casing bb yg sgt comel dgn harge murah camtu. Cetekaceteka brape harge die???? hehe 1 utk RM5 SAHAJA! ha wa cakap samaluuuuuuuuuuuuu...Murahkan?! hehehe tu yg suke sgt tu. Nak tgk x baju baru bb kite???? hehehe :)



Biru - jeans | Hitam - chocolate bar

Sunday, May 8, 2011

Happy mommy day!


Heyheyhey......:) I'm back! hehe. Btw today 8Mei2011 so its mean hari ibulah kan! hehehe yay! Act rajin update ni sbb tgh menunggu tutorial baru diupload. Thats y la rajin update belog ni ha! haha *nampak sgt tak ikhlas! hehe eh idak ehhhhhhhh! ikhlas bebeno ni ha! :D Btw sempena hari yg special ni I nak wish HAPPY MOTHER's DAY to all mommy in the WORLD! Haaaaa especially to mymama Puan Normala bt Razak and to my 'future mom' , insyaAllah :) Puan Rahayu bt Kasmani. Happyhappyhappyhappyhappy momma's day! Seriously kalau nk cite pengorbanan ibu2 kt dunia ni mmg banyakla kan. Update sejuta kali pun xkn habis. haha. Btw hari2 sebenarnya hari ibu ni. Kankankan! ha hope hari yg bmakne nih korang celebratela dgn ibu masing2 ye. Sure i will celebrate it with mama tomorrow! :D

Sunday, May 1, 2011

Sistahhhhh!


Heyheyhey this one mysecond entry for today yawwww ;) hehe rajin pulak harini nk update smpai 2 kali. hehe. I know time camni mesti kwn2 i tgh duk menghafal note Instructional Design. kankankan??? hahahaha tp i buatpe? updated blog bhai! hahaha gile terukkan? eh teruk ke?? haha naahhhh xdela teruk. Just i ni mmg xleh study awl sah2 takkan masuk. Hahaha :D Ok back to tajuk utama kita ye kawan2......hehe Today i ade family gathering. So dpt jmpe mysistah! Yeahhhh happy sgt! Lame gile xjumpe taw :( Yela masing2 sbok dgn hal masing2. I study,die keje sooooo mmg ssh nk ketemu sih! But today jumpe je td trus bborak nonstop! hahaha eh haruslah girls talk ok!! Ha amik kau sampai mkn tak lalu duk bborakkkkkkkkkkkkkkkkkkk aje! hahaha ok dah2. Jgn nak suke sgt eh *chill. Hahaha kononnnnn :p Borak punye borak gamba tak lupe disenap! hehehe harus dan wajib! Mehle nengok.....







*ok tersesat sorang guy. Hahahaha meet faizal tahir! haha *konon ;p