Thursday, June 23, 2011

Faveret make up brand!

Haihaihai....assalamualaikum! Tak jawab dose mati masuk neraka. hehe jokes! Sory lately ni jarang update. Well bile clas short sem da start mmg malasla nk on gune lappy kan. hehe Ala alasan je kan? Gune bb pn blh pe update blog. Saje je ngade! Hahaha mmgla boleh tp tak puas mato eden ni ha nk menaip ni ha! hehe kankankan? So hari ni settle je assignment Pengajian Islam i terus on lappy and update blog. hehe rajin tak rajin tak?? ;)

So based on our topic di atas entry kali ni kte talk about faveret makeup brand plak. Hehe i know xsume girl kt lua sane suke bermekap bt ade juge yg suke and gilakannya kan??? hehe sy tak gilakannya macam mane sy gilakan cincin2 besau sy tuh. Hehe dah knp pulak la sy sy nih. haha. Yes i bknla penggila makeup. Eh yeke penggila? teruk beno bunyinye. hehe. I suke makeup bt bknla makeup yg sgt heavy. Kalau klua i will makesure i pkai bb cream, compact powder , eyeliner, mascara and lipstick or lipgloss. Slalu yg i utamakan ble makeup ialah eyeliner kat mate. Mate dah besar so saje nk biar besar lg spaye org takut tpppp malangnya tak sape takut. haha. Ok jom check it out what makeup brand yg i suke :)

1) Firstly i akan pakai bb cream. So dlm byk2 bb cream yg i pnah try i rase BB Cream 8-in-1 Maybelline is the best! Sebab textures die yg soft and die sgtla tak tebal. Letak bape dot je da ckup buat skin u nmpk sekata. Besides nmpk sgt natural on skin. Ia dipanggil 8-in-1 sebab it brightens ur skin, evens, smoothes , refines , clears , conceals, moisturizes and for sure paling penting protect our skins. Bile i pakai rase selesa je sbb die tak melekit langsung. Harge pn tak mahal. RM19.90 je ok. Sesuaila utk student mcm i ni. hehe




2) Second after pakai bb cream ni surela pakai compact powder kan. Hehe. So i pakai compact powder yg mmg khas utk bb cream ni. It is Maybelline Clear Smooth BB Silk 2 Way Cake Powder. Bg i ni 2WayCake yg paling best! Sebab when u pakai kulit u nampak smooth taw. Pakai nipis pn da nampak. Compact powder ni mmg 1 set dgn bb cream tu. Besides it shine free ok! Harge pun tak mahal. Mampu juge bg seorang pelajar hehe. RM29.90 sahaja. Die ade 6 lagi warna ikut kulit wanita asia. Macam i amik color sand beige 05 sbb kulit i xdela putih melepak. hehe. Warne ni mmg sgt ngam dgn warne myskin.




3) I ni jenis yg jarang pakai eyeshadow taw. Jarang sgt melainkan if ade event. So slalunye i pkai eyeliner. Mmg tu wajib pakai kemane pn i pegi even pegi pasa mlm. Tak tinggal! hehe. Betul! I xleh tinggal pakai eyeliner. Dalam byk2 eyeliner yg i pnah try yg paling feveret eyeliner SimplySiti. Mmg terbaik eyeliner die. I pnah try eyeliner liquid,crayon la segal bagai but i rse Eyeliner Pencil SimplySiti mmg the best! Wane nye sgt hitam and paling penting PEKAT ok!! Lost lasting too. Even u nangis eyeliner masih ade. hehe. Harge pn brape belas je i da lupe. Xdela mahal. Masih mampu as a student hehe. Mascara pun same. I paling suke dan always suke Mascara SimplySiti. Harge a bit expensive around 20 above or 30 above tak ingat. Rasenye 30 above kot. Tapi 1 mascara tu ade 2 type taw. 1 for curl and other 1 for volume. So 1st step die kne pkai yg curl dlu then baru pkai yg volume. Nahhh bulu mate uolls jadi melentik lagi lebat yawww! Sory yg i ni xsnap pic cuz dulu ade i share dgn uolls abt that mascara. hehe

4) Ok bahagian muke dah, mate dah and now for lips plak. I ni jenis yg suke pkai lipstick color yg nampak natural and fresh! And yg penting ssuai dgn makeup matela. Dalam byk2 lipstick yg i pnah try tmasuk mymum punye haha i paling suke Maybelline Watershine Pure Lipstick. Again its Maybelline! hahaha dah blh jd duta dah! hehe. Die ade byk color yg u blh plih ikt yg mane u suke. Macam i suke color yg nampak natural so the latest 1 yg i beli color BM31. Nak kate wane nude tak sgt pink pn xsgt. Nampak sgt sweet and soft color. Color die mcm kat gambar header i kt blog ni. Ha wane die soft je xpekat. Slain warne tu i pn ade lg 3 warne which is B24 (color die pink yg sgtla soft) , C11 ( warne die oren but soft jugak) and R22 ( wane merah yg terang sikit sesuaila if nk pegi dinner ke ). Harge die RM23.90. Tak mahal sgt. Lipstick ni die xmatte taw. Die sgt moisture and nmpk lips uoll glossy and lembap je.




5) I ni jenis yg sgtla jarang pkai blusher. Serious jarang. Nk pakai ikut mood and slalunye takde mood. So paling jimat pakai bg i blusherla sbb jarang sgt pakai. haha. Kalau pakai i suke pakai blusher Elianto. Sbb wane die i suke. Tak pink and tak merah. Just nice for me.

So i da share da makeup brand yg i suke pakai. Hasilnya spt gambar di bwh. hehe U guys yg interested blhla try and sume ni blh didapati di watsons or jusco. Sbb kt guardian xde simplysiti. hehe. So selamat mencuba! :)

Friday, June 17, 2011

Se-tengahari bersama gadis2 comel..

Haihaihai...assalamualaikum! :) Hari ni hari yg best bg i! hehe ceteka ceteka! hehe. After submit assignment seperti yg dijanjikan i and nna naik monorail ke Jln Raja Chulan. hehe sebabnyeeeee kat situ myfren ckp ade bkk booth jualan. Ade baju2 vintage,accesories and mknn pun ade. Name kwn i ni Sheril. Comel taw orgnya! hehe die mmg kwn kt fb bt 1st time mase i pegi Garage Sale kt Titiwangsa tu. So start from there ktorang baik. Semalam tgk bertwitter i prasan kt timeline yg die post abt booth tu so i dgn excitednye tanye sheril dimana and bila and nak pegi! hahaha. So memandangkan nna pun nak pegi and another myfren pn nak pegi ape lg terus onla. Ktorang pn meetla td kt Jln Raja Chulan tu. Nak dijadikan cite si sheril ni sampai paling last! hahaha lame ok i,nna,amalina and alia tggu. Dah merapu-rapu and bergelak sakan dah tepi jln tu taw! hahaha. Papepun best dpt jmpe dorg! hehe bestbestbest!


Meet our pemandu pelancong, Sheril! :)



Meet mysayangs , Nna & Amalina



Nna & amalina tgh syiok pilih subang! haha



Me with my new ring. Its bule yaw!



Bile sheril sampai je ktorang pn teruslah jln2. Sampaila ktorang kehausan beli air sampai habislah air tu akibat haus sgt dek cahaya matahari yg terik. Awww bahasa jiwa bangsa okeyh! hahahaha ok enough gelak! :D Jalan punye jalan punye jalan then i org 1st yg jmpe ape yg i cari. Ceteka ceteka ape die??? hahaha RING la! Again! Ok jgn pelik sbb i akn terus kumpul even da penuh 1 almari :p




Selain ring i ade jumpe 1 baju ni. Comel with bunga matahari! haha ape sih i ckp! hehe. Baju ni just rm10 ONLY! haaaaaa murahkan? hehe so today i spend rm15 je taw. Lagipun i ade byk color shawl satin yg sme dgn wane baju ni. Tu yg happy sgt tuh! :D




Btw to nna, amalina, sheril and alia u guys really make my day :) Thanks! Nnt kite jumpe lagi yaw! ^^,

Tuesday, June 14, 2011

Stress kerana CINTA??



Wahhhh title kat atas "hot" tak?? hahaha eh lupe plak. Assalamualaikum :) hehe. Back to our topic for today which is "Stress kerana CINTA" , i saje nk share dgn uolls kot2 uolls blh manfaatkan beberapa tips ni yg i bace kat mag DARA. Memanglah lumrah mereka yg bercinta tu akan mengalami mslh ni but kte kne pandai handle situation ni. Kalau kte tak kuat and tak pandai nk handle benda ni ssh nnt. So meh i share dgn korang dgn lebih details lg ok! :)


Antara tips-tips yang korang boleh guna :


1) Jangan letakkan kebahagiaan anda di tangan pasangan anda semata-mata.

- Ok based on topik ni korang sendiri tahu kebahagiaan sesuatu hubungan tu tidak terletak kat
tgn sesiapa melainkan diri sendiri. Menurut Abraham Lincoln, kebahagiaan terletak pd cara
seseorang itu berfikir. If individu tu berfikiran positif dan gembira begitu jugaklah kehidupan
nya and if sebaliknya ia akan menambahkan kelemahan individu kerana sekiranya sesuatu
berlaku kpd psngn @ perhubungan , dia akan hilang seluruh kebahagiaan hidupnya.


2) Jangan mengharapkan pasangan anda untuk memenuhi segala impian dan kehendak anda.
- Oleh itu ada kemungkinan harapan, impian dan kehendak anda tidak dapat dipenuhinya
kerana dia juga punyai harapan , impian dan kehendak diri sendiri yg perlu dipenuhi.
Pasangan yg bahagia bersedia utk berkongsi apa yang ada dan tidak memaksa satu sama lain
utk menjadi alat mencapai impian.


3) Jangan terlalu serious dalam perhubungan.

- Memanglah kita mesti memandang serious sesuatu perhubungan tetapi jgn terlalu serious
dlm perlaksanaannya. Cinta adalah utk dinikmati bukan utk menyeksa seseorg individu.
Just relaks dan cuba menikmati setiap detik yg berlalu dengan lebih bermakna dengannya.


4) Jangan memendam perasaan sekiranya berlaku konflik @ pertengkaran.
- Ada pasangan yg mengelak drpd membincangkan isu2 yg menimbulkan konflik malah
ada yg tidak mengakui kewujudan konflik dlm perhubungan mereka. Kegagalan ini hanya
akan merumitkan keadaan kerana akan ada pihak yg tidak PUAS HATI. Dalam erti kata
lain ia hanya akan menjadi 'KUDIS YANG BERNANAH' sekiranya tidak diubati.


5) Elakkan cuba mengubah kekasih anda!

- Setiap individu adalah hasil drpd pembentukan personaliti yg memakan masa bertahun-
tahun. Adalah mustahil bg kita utk mengubah pasangan mengikut cita rasa sendiri.
Tingkatkan empati dan cuba memahami pasangan drpd perspektif dirinya pula. Apakah
perasaan anda sekiranya pasangan anda cuba utk menukar diri anda yg sebenar? Sebagai
alternatif , anda blh mencuba utk berdiplomasi dgn pasangan dan meminta dia lebih peka
tentang aspek2 yg anda senangi @ kurang senangi tentang dirinya.


Sume tips2 kat ats ni korang blh manfaatkan. Insyaallah segalanya akan ok. Kita kena tangani stress mcm ni supaya kemesraan antara kita dan psngn kita tu tak berkurang. Its better if kita cube elakkan stress tu drpd cuba mengatasi stress tu ble ia jadi. So fikir-fikirkanlah ye teman2 :)
Jangan stress2 tapi sayang2 mcm gini taw! :D


p/s : Tips ni utk diri i jugak HEHE ^^,

Saya gila ini....!

Heyheyheyheyluuuuuuuuuuuuuuu. Eh eh eh assalamualaikum :) hehe baik tak baik tak? ^^, hehe. Ape kabar kalian?? I kt sini sihat sejahtera lagi walafiat. haha boleh? ;) Sory lame xupdate belog ni. Bukan ape bz dgn class short sem. Alhamdulillah hari ni i xde class. Bukan takde tapi dah habis da pun class for subject IBO ni. haaaaaaaa tertanye2 ke IBO tu menatang hape?? hehe IBO tu stands for INTRODUCTION TO BUSINESS ORGANISATION. Tersesat plak business dlm course i ni ha. hehe. Well kinda enjoy that class sbb our lecturer Miss Bazilah was nice and sooooooooo comel tahu! :)) Class die pn da habis but still ade keje. I and myclassmate kne study case and sgale report bagai akan disubmit diz friday! Ok malam kang i buat teheeeeeeee ;))

Well act bukan nk cite abt ni punggg haha. I nak share je dgn korang ape yg buat i gila sbenaunye! haha bukan gila yg "itu" lah! Ini gila lain okehhh! hehe. 1stly i nk ckp abt ring. Ala ring yg besau2 tu! hehe seriously i mmg gile benda alah tu. Mane i pegi ring xkn tinggal. Pegi class pn i pkai sbb time gi class i jarang pkai rantai and gelang. So ringla yg akn i pkai hehe. Tiap kali pegi curve benda alah tu la yg i akn beli. Xcaye u blh tnye bf i. hahaha tp mmg i suke sgt ring besa2 ni. Sebab ape taw..sebab if u all tak suke pakai gelang or jenis yg xsuke pkai heavy accesories pkai ring je pun da ckup. Nampak sweet and nice :)



2nd about rantai labuh plak. Benda alah ni pun i suke gila! Bile kluar je for sure i pkai. Tak pernah tak pakai! Benda alah ni mmg wajib pkai bile nk klua. Sbb ape yg kita pkai akn lebih menarik if kte pkai rantai. Xkirela besa ke kecik it will look nice with ur outfit. To those yg xsuke besa2 pkai yg kecik2 pn ok dah. Nampak sweet je. Bg yang tak suke pkai ring or gelang pkai rantai pun da ckup as long pakai sebab if x nnt nmpk plain je. :)



3rd about bangle. Benda alah ni i gila jugak tp i jrg pakai sbb i ni jenis lasak skit so bile rase nak pakai i pakai. hehehe slalunye kalau ade majlisla i pakai. Ble klua pn jarang and ble gi class lagilah jrg sbb nk menulis mcm leceh. hehe so dlm erti kata lain bile rase nk pakai i pakai and if tak xla. hehe sory ngade sikit :p Dulu i mmg suke pkai bangle. Suke sgt! Jumpa yg cute je mesti beli. haha but now jrg sbb baru tahu diri ini lasak HAHAHA. Mcm sista i suke sgt pakai gelang but jrg pkai ring. haha i plak jarang pkai gelang and suke sgt pakai ring! hehe terbalik suda! :D Mmg camtukan..ade yg suke ade yg tak..ade yg suke tp jrg pakai haaaa aku lah tu! hahaha If korang jenis yg xsuke berantai and ber-ring pn if pkai gelang pn ok je taw. Look sweet. I know girls out there nowdays suke kan pakai rantaila,cincin besau2la,gelang mcm2 kalerla..kannn!



Ok yg keempat is yg WAJIB dipakai! Haaaaa ape lg shawl la! hehehe. Yang ni bkn i stakat gile. Tapi da blh bkk kdai tudung kt umah ni. Hahaha. Pic yg i nk tunjuk kt uolls ni baru skit. Ade lg selambak dlm almari! Haiya yg ni i xleh control beli same mcm ring jugak. Asyik nk beli. Semalam baru siap lagi 1 shawl satin i. Now fanatik dgn shawl satin plak hahaha. Mcm2! Sanggup beli kain satin and anta jahit tepi taw!! haha gila punya pasal hehe. Well as usual uolls pun tahu i mmg suke kaler striking. Payah nak tgk i pkai kaler soft. haha. Xpe itu based on taste masing2kan :)



Last but not list is BB COVER!!!!!!!!!!!!!! Hahaha ok over! hehe. Like seriously benda alah ni pun i cant stop buying it! Oh my dunno why! haha if i saw it at uptown i just buy it! hahaha benda alah ni mcm wajib dituka2 tahu! hehehe dahla i pantang jumpe cover bb yg comel2 with price yg blh masuk akal for sure i terus beli! Majoriti i beli kt uptown danau kota. Paling murah dgn harge RM5 sahaja ok! Cume yg bunny tu je i beli kt tmpt lain sbb xjmpe lg kt uptown. Even harge die RM18 i dont care! Sbb sgt comel with that ekor bulu2 hehe. So nampak tak? nampak tak i gilakannya??? HAHA


Haaaaaa cite about SAYA GILA INI.....! da habis. Nanti if ade cite abt SAYA MEROYAN INI....! i update blog ye. Hahaha xoxo