Thursday, June 23, 2011

Faveret make up brand!

Haihaihai....assalamualaikum! Tak jawab dose mati masuk neraka. hehe jokes! Sory lately ni jarang update. Well bile clas short sem da start mmg malasla nk on gune lappy kan. hehe Ala alasan je kan? Gune bb pn blh pe update blog. Saje je ngade! Hahaha mmgla boleh tp tak puas mato eden ni ha nk menaip ni ha! hehe kankankan? So hari ni settle je assignment Pengajian Islam i terus on lappy and update blog. hehe rajin tak rajin tak?? ;)

So based on our topic di atas entry kali ni kte talk about faveret makeup brand plak. Hehe i know xsume girl kt lua sane suke bermekap bt ade juge yg suke and gilakannya kan??? hehe sy tak gilakannya macam mane sy gilakan cincin2 besau sy tuh. Hehe dah knp pulak la sy sy nih. haha. Yes i bknla penggila makeup. Eh yeke penggila? teruk beno bunyinye. hehe. I suke makeup bt bknla makeup yg sgt heavy. Kalau klua i will makesure i pkai bb cream, compact powder , eyeliner, mascara and lipstick or lipgloss. Slalu yg i utamakan ble makeup ialah eyeliner kat mate. Mate dah besar so saje nk biar besar lg spaye org takut tpppp malangnya tak sape takut. haha. Ok jom check it out what makeup brand yg i suke :)

1) Firstly i akan pakai bb cream. So dlm byk2 bb cream yg i pnah try i rase BB Cream 8-in-1 Maybelline is the best! Sebab textures die yg soft and die sgtla tak tebal. Letak bape dot je da ckup buat skin u nmpk sekata. Besides nmpk sgt natural on skin. Ia dipanggil 8-in-1 sebab it brightens ur skin, evens, smoothes , refines , clears , conceals, moisturizes and for sure paling penting protect our skins. Bile i pakai rase selesa je sbb die tak melekit langsung. Harge pn tak mahal. RM19.90 je ok. Sesuaila utk student mcm i ni. hehe




2) Second after pakai bb cream ni surela pakai compact powder kan. Hehe. So i pakai compact powder yg mmg khas utk bb cream ni. It is Maybelline Clear Smooth BB Silk 2 Way Cake Powder. Bg i ni 2WayCake yg paling best! Sebab when u pakai kulit u nampak smooth taw. Pakai nipis pn da nampak. Compact powder ni mmg 1 set dgn bb cream tu. Besides it shine free ok! Harge pun tak mahal. Mampu juge bg seorang pelajar hehe. RM29.90 sahaja. Die ade 6 lagi warna ikut kulit wanita asia. Macam i amik color sand beige 05 sbb kulit i xdela putih melepak. hehe. Warne ni mmg sgt ngam dgn warne myskin.




3) I ni jenis yg jarang pakai eyeshadow taw. Jarang sgt melainkan if ade event. So slalunye i pkai eyeliner. Mmg tu wajib pakai kemane pn i pegi even pegi pasa mlm. Tak tinggal! hehe. Betul! I xleh tinggal pakai eyeliner. Dalam byk2 eyeliner yg i pnah try yg paling feveret eyeliner SimplySiti. Mmg terbaik eyeliner die. I pnah try eyeliner liquid,crayon la segal bagai but i rse Eyeliner Pencil SimplySiti mmg the best! Wane nye sgt hitam and paling penting PEKAT ok!! Lost lasting too. Even u nangis eyeliner masih ade. hehe. Harge pn brape belas je i da lupe. Xdela mahal. Masih mampu as a student hehe. Mascara pun same. I paling suke dan always suke Mascara SimplySiti. Harge a bit expensive around 20 above or 30 above tak ingat. Rasenye 30 above kot. Tapi 1 mascara tu ade 2 type taw. 1 for curl and other 1 for volume. So 1st step die kne pkai yg curl dlu then baru pkai yg volume. Nahhh bulu mate uolls jadi melentik lagi lebat yawww! Sory yg i ni xsnap pic cuz dulu ade i share dgn uolls abt that mascara. hehe

4) Ok bahagian muke dah, mate dah and now for lips plak. I ni jenis yg suke pkai lipstick color yg nampak natural and fresh! And yg penting ssuai dgn makeup matela. Dalam byk2 lipstick yg i pnah try tmasuk mymum punye haha i paling suke Maybelline Watershine Pure Lipstick. Again its Maybelline! hahaha dah blh jd duta dah! hehe. Die ade byk color yg u blh plih ikt yg mane u suke. Macam i suke color yg nampak natural so the latest 1 yg i beli color BM31. Nak kate wane nude tak sgt pink pn xsgt. Nampak sgt sweet and soft color. Color die mcm kat gambar header i kt blog ni. Ha wane die soft je xpekat. Slain warne tu i pn ade lg 3 warne which is B24 (color die pink yg sgtla soft) , C11 ( warne die oren but soft jugak) and R22 ( wane merah yg terang sikit sesuaila if nk pegi dinner ke ). Harge die RM23.90. Tak mahal sgt. Lipstick ni die xmatte taw. Die sgt moisture and nmpk lips uoll glossy and lembap je.




5) I ni jenis yg sgtla jarang pkai blusher. Serious jarang. Nk pakai ikut mood and slalunye takde mood. So paling jimat pakai bg i blusherla sbb jarang sgt pakai. haha. Kalau pakai i suke pakai blusher Elianto. Sbb wane die i suke. Tak pink and tak merah. Just nice for me.

So i da share da makeup brand yg i suke pakai. Hasilnya spt gambar di bwh. hehe U guys yg interested blhla try and sume ni blh didapati di watsons or jusco. Sbb kt guardian xde simplysiti. hehe. So selamat mencuba! :)

1 comment: