Tuesday, September 20, 2011

Adakah??


adakah sy memakai topi? ya itu topi. adakah cover bb sy berwarna pink terang? ya sudah tentu pink terang sbb ia amat jelas nyata dan terang ye kwn2. hehe. eh bukan nak ckp psl pic ni ok. but kte nk ckp psl adakah setiap perlakuan kita terhadap seseorang tu melambangkan cinta atau bukan? ha jom bace benda ni :)


"adakah tapak tgnmu berkeringat,hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat didadamu? itu bukan cinta,itu suka.
adakah kamu tidak dpt melepaskan pandangan mata darinya? itu bukan cinta,itu nafsu.
adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada disana? itu bukan cinta,itu kesepian.
adakah kamu mencintainya kerana itulah yg diinginkan semua org? itu bukan cinta,itu kesetiaan.
adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? itu bukan cinta,itu belas kasihan.
adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuatkan hatimu melompat? itu bukan cinta,itu tergila-gila.
adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? itu bukan cinta,itu persahabatan.
adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yg kamu fikirkan? itu bukan cinta,itu dusta.
adakah kamu rela memberikan semua perkara yg kamu senangi utk kepentingan dirinya? itu bukan cinta,itu kemurahan hati.
tetapi....
adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yg membutakan dan tak terfahami menarikmu mendekati dan tetap bersamanya? itulah cinta.
apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan tetap bersamanya? itulah cinta.
adakah kamu tertarik dengan org lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan? jika demikian,itulah cinta.
adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? itulah cinta.
adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih? itulah cinta.
adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? itulah cinta.
adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? yang demikian,itulah cinta."


p/s : sayangilah mereka yg sepatutnya anda sayangi. hargailah kehadiran mereka dlm hidup anda selagi mereka masih ada. kelebihan mereka membuat anda gembira tapi keburukan mereka itulah yg melengkap anda. :)

Saturday, September 17, 2011

Hari raya hari mulia (Part 1)

Celamat..hali laye..ku ucapkan kepada cemua..cetahun hanye cekali..kite melayakan hali mulia ini..wahh nyanyi taww! haha kelas kau ella! hehe. selamat hari raya awak2 semua. sorry late wish but still xtlambat kannn hehe. sooo how was ur raya going well? mine?? mine was okay. okayokaylahhhh. not sooo happening like before. bt so far kinda fun lah jugak at the first day sbb dpt meet my sista! happy yay!


Well. like usual dipagi raya after bersalaman with papa n mama then off to grandma house at taman melawati. but before that we singgah at kubur to ziarah kubur my late grandfather n uncle. after that heading to grandma house n sampai je sane as usual meet all my big family. sumpah kecoh riuh heboh sumelah! haha mmg meriah gile dah mcm pasar borong. haha sumpah best! disebabkan rmai gile so i and my sista decided mkn kat lua means makan kat meja lua ok! haha kang ade yg pj we all gerak tmpt lain pulak. hehe. kat lua umah grandma i ade meja utk santai2 so we all mkn kt situla. apelagi bile kami bergabung meletop owh!! haha ala2 stacy gituwww hehe. time tu sgale cite klua. mmg best! bukan slalu dpt mcm tu since masing2 dah dewasa ni. ecehhhh. menu kat umah grandma i adlah laksa(as usual dibuat stiap tahun),rendang daging,rendang ayam,nasi impit,lemang,kuah kcg,coklat cake! yummeh sedap! sume i balun kecuali ayam sebab i cant eat chicken. uwaaaaaa :(
after settle beraya kat rumah grandma i ktorang sume rmai2 gerak umah pakngah i pulak. kat sane menu pun mengancam habis! ade mee rebus udang(terbaik wok!!),nasi dagang,pelbagai jenis kueh yg dibuat sendiri and not forget cheese cake. pergh! sodap hingga xtahu nak jilat ape dah. haha. ok tipulah i xtry sume kan rugi tahu! :p dah kenyang ape lagi btambah riuhlah umah pakngah i tu. i dgn my sista lepak kat lua photoshoot sakan. kemain kau dgn baju raye eh? kelas gituwww !















Done snap pic sane sini potpet sane sini then off to melaka. balik kg pulak. balik kg..ooooo..balik kg.. hehe ok habis part 1. nnt cont part 2 ok :) tata!